Liczba wyników: 11976
Możemy rozpisywać się o pięknych dłoniach, wielkich oczach i lśniących włosach. Ale przyznajmy szczerze, że w konkurencji o najseksowniejszy atrybut kobiecych ciał, poza duszą i głową oczywiście, biustom nie dotrzymują kroku ani nogi, ani pupa.
Zadbane dłonie nie są mniej ważne od starannego ubioru czy makijażu. Pielęgnując dłonie szczególną uwagę należy zwrócić na paznokcie. Dzięki zastosowaniu odpowiednich preparatów oraz dostarczeniu organizmowi witamin i substancji odżywczych staną się one silne i odporne na złamania. Przyczyn złej kondycji paznokci może być wiele, bardzo ważnym czynnikiem jest odpowiednia dieta, substancje których niedobór objawia się rozdwajaniem i łamliwością paznokci to: krzem, żelazo, fosfor, witaminy A, B, D, H.
Zła dieta może zwiększyć ryzyko demencji, informuje The Daily Telegraph. Niski poziom lipoprotein wysokiej gęstości (high-density lipoproteins: HDL), tj. dobrego cholesterolu skorelowany jest z wysokim prawdopodobieństwem kłopotów z pamięcią. Pomóc mogą tłuste ryby i produkty owsiane.
Jak wynika ze statystyk z powodu otyłości cierpi prawie miliard osób na świecie, liczba ta stale rośnie. Do konsekwencji zbyt dużej masy ciała należy zwiększone ryzyko rozwoju wielu chorób, m.in. cukrzycy.
Soja to produkt, który zdaniem naukowców powinien znajdować się w naszej diecie. Jedne z nowszych badań podważają prozdrowotne właściwości soi.
„Ryba wpływa na wszystko”, głosi hasło trwającej od połowy czerwca kampanii Departamentu Rybołówstwa w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Organizatorzy chcą nakłonić konsumentów do umieszczenia w swoim jadłospisie produktów rybnych ze względu na zdrowotne właściwości żywności tego rodzaju.
Chociaż lekarze i dietetyce podkreślają znaczenie ryb w codziennej diecie, Polacy nad jedzą ich za mało.
Jako często przypominają specjaliści lepiej jest zapobiegać chorobom niż je leczyć. Tą zasadę potwierdzają brytyjscy naukowcy.
Lato to znakomita okazja do wzbogacenia swojej diety o owoce, ze statystyk wynika, że przeciętny Polak zjada rocznie około 50 kg owoców. To za mało o przynajmniej 10 kg – komentują specjaliści.
Planując wakacyjny wypoczynek kierujemy się różnymi czynnikami, dobrze jeśli znajdą się wśród nich potrzeby naszego organizmu.