Liczba wyników: 4264
Wydaje się, że zaburzenia lękowe są związane z kilkoma problemami fizycznymi, takimi jak: choroby tarczycy, choroby układu oddechowego, zapalenie stawów i migrenowe bóle głowy.
W nowych testach sprawdzono, jak organizm radził sobie, gdy ludzie kontynuowali jedzenie pizzy także po tym, jak czuli się najedzeni. Okazało się, że nasz metabolizm jest zaskakująco dobry w radzeniu sobie z nadmiernym ‘dogadzaniem sobie'.
Picie soku z buraków zwiększa wytrzymałość i pomaga ćwiczyć nawet o 16 proc. dłużej.
Białka sojowe i pszeniczne pomagają budować starzejące się mięśnie, nie są jednak tak w tym skuteczne, jak białka zwierzęce.
Już wszyscy wiedzą, że jaja są dobrym źródłem białka, tłuszu, witamin i minerałów, jednak naukowcy z University of Alberta odkryli, że wykazują one także właściwości przeciwutleniające, które pomagają w zapobieganiu chorobom układu krążenia i nowotworom.
Covid-19 może zwiększać ryzyko zakrzepów u kobiet w ciąży lub zażywających estrogen, np. w związku hormonalną terapią zastępczą.
Jak wyjaśniają naukowcy z University of Guelph, nagły spadek poziomu glukozy, który ma miejsce, gdy jesteśmy głodni, może wpływać na nasz nastrój.
Ćwiczenie jogi może pomóc pacjentom z migotaniem przedsionków w osłabianiu objawów choroby.
Tzw. dieta zachodnia, czyli sposób odżywiania się bogaty w tłuszcz i cukier, może prowadzić do zapalnych chorób skóry, takich jak łuszczyca, ostrzegają uczeni z University of California - Davis Health.
Nie ‘pielęgnuj' swojego gniewu. Naucz się wybaczać, a lepiej się poczujesz, mówią eksperci Mayo Clinic.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami