Liczba wyników: 12931
Letni przypływ sił witalnych możemy zatrzymać na dłużej również podczas jesiennych, chłodnych dni. Wizyta w parowej saunie solankowej dostarczy nam niezbędnych mikroelementów, zrelaksuje i pozwoli złagodzić przebieg wielu schorzeń.
Wirusy grypy ulegają modyfikacjom i dlatego co roku naszym organizmom trudno jest budować naturalną odporność przeciwko nim. Nie jesteśmy jednak bezradni, można przedsięwziąć określone kroki, by ochronić się przed grypą.
Stosowanie diety bogatej w przeciwutleniacze (pochodzące przede wszystkim z owoców i warzyw) może obniżyć ryzyko ataku serca aż o jedną czwartą.
Czasem słońce, czasem deszcz – tym razem nie chodzi o tytuł filmu, ale o jesienną pogodę. Coraz częściej tak właśnie wygląda aura za oknem. Jeśli do tego dodamy duże wahania temperatury w ciągu dnia, możemy uznać sezon na przeziębienia za rozpoczęty. Jak zadbać o siebie, by uniknąć kataru i innych równie nieprzyjemnych dolegliwości?
Kobiety, które wcześnie doświadczają menopauzy, mogą mieć dwukrotnie wyższe ryzyko chorób serca i udaru mózgu.
Istnieje około 200 wirusów powodujących przeziębienie, na szczęście jednak jesteśmy w stanie je „przechytrzyć”. Doktor Margaret Stearn podaje kilka wskazówek jak uniknąć tak łatwo rozprzestrzeniającego się jesienią przeziębienia.
Tabletki przeciwbólowe relatywnie szybko i skutecznie pomagają pozbyć się dolegliwości umożliwiając powrót do normalnego funkcjonowania. Jednakże nadmiar szkodzi - okazuje się, że wielu ludzi cierpi na ból głowy, ponieważ zbyt często sięgają po nieprzepisane przez lekarzy leki.
Regularne picie niskokalorycznego soku żurawinowego może pomóc utrzymać ciśnienie krwi pod kontrolą, wynika z badań przedstawionych na sesji naukowej High Blood Pressure Research 2012.
Witamina C, czyli kwas askorbinowy, jest prawdopodobnie najbardziej znaną witaminą wzmacniającą odporność. Teraz, gdy zaczyna się sezon grypy, warto pamiętać, że pomaga ochronić się przed infekcjami. Poniżej lista produktów o najwyższej zawartości kwasu askorbinowego.
Na targach i bazarach spotkać można pewien owoc. Ma kolor podobny do żurawiny, jednak jego rozmiar jest nico mniejszy, a smak – kwaskowaty. Te tajemnicze czerwone kuleczki to borówka czerwona, inaczej zwana brusznicą.