Liczba wyników: 1762
Starzenie się jest nieuniknione, a jego sprzymierzeńcem są obecne w organizmie wolne rodniki. Można jednak z nimi walczyć i to w naturalny sposób - kluczem do młodego wyglądu jest żywność bogata w antyoksydanty.
Jest niezbędny w każdej polskiej kuchni. Chleb to podstawa naszej diety - bez niego wielu nie wyobraża sobie śniadania czy kolacji. Bywa jednak przydatny nie tylko jako stały element menu - może mieć wiele zastosowań.
Osoby cierpiące na depresję doświadczają upływu czasu inaczej niż osoby zdrowe.
Pierwsze siwe włosy pojawiają się około trzydziestki. W wieku 50 lat połowa ludzi traci kolor 50 proc. swoich włosów. Niektórzy uważają ten proces za wręcz atrakcyjny, inni panicznie boją się takich oznak starzenia. Badacze wyjaśniają, dlaczego nasza czupryna traci barwę.
Cukrzyca to poważna choroba i jeśli pozostaje nieleczona, prowadzi do uszkodzenia narządów, a w konsekwencji i śmierci. Gdy chorobę odpowiednio wcześnie się rozpozna i pacjent podejmie zalecaną terapię, jakość jego życia nie powinna ulec osłabieniu. Problem jednak polega na tym, że wielu ludzi nie wie, że są diabetykami, a wszystko dlatego, że choroba nie daje specyficznych objawów, jej symptomy mogą być przypisywane innym dolegliwościom. Jeśli jednak doświadcza się kilku z podanych poniżej oznak, warto bezzwłocznie wykonać badania.
Wiosną na nowo odkryj swoje piękno. Obudź promienną, rozświetloną skórę, błysk w oku i odśwież makijażem swój wygląd – bez względu na wiek. Oto kilka porad eksperta - wizażystki i założycielki autorskiej szkoły makijażu, Agnieszki Brody.
Niskie temperatury na zewnątrz, suche powietrze w środku – zima nie oszczędzała skóry. Przesuszona i szara potrzebuje silnego złuszczania i regeneracji – teraz jest na to najlepszy moment.
Biżuteria towarzyszy ludzkości od czasów prehistorycznych. Obecnie ozdoby mają nie tylko upiększać – coraz częściej przekazują informacje o poglądach i postawach ich właścicieli.
W kuchni jest niezbędna, bo stanowi podstawowy składnik większości polskich potraw i tych obiadowych, i deserowych. Można ją jednak zastosować na niekulinarne sposoby - mąka (pszenna, żytnia, ryżowa lub ziemniaczana) ma wiele właściwości.
Być może otyłość i zaburzenia odżywiania, takie jak anoreksja lub bulimia, mogą być dwiema skrajnościami spektrum zaburzeń odżywiania.