Liczba wyników: 2808
Prawie 70% badanych, biorących udział w sondażu przeprowadzonym na potrzeby kampanii „Ziemniaki czy kartofle? Wybierz, smakuj i jedz”, deklaruje sympatię do tych produktów. Pomimo że stwarzają one szerokie możliwości kulinarne – jak twierdzi ponad połowa respondentów – najczęściej spożywane są w formie tradycyjnych ziemniaków z wody. Czy brakuje nam pomysłów na ich wykorzystanie?
W mediach pojawiła się ostatnio informacja, że wykradziono dane klientów czterech banków - Idea Banku, Credit Agricole, ING Banku Śląskiego i mBanku. Osoby, które mają tam konta mogą więc obawiać się próby kradzieży. Co zrobić, aby zwiększyć poziom bezpieczeństwa i jak się zabezpieczyć przed wirtualnym rabunkiem?
Obchodzony w ostatnią niedzielę września Światowy Dzień Serca to dobra okazja, aby przypomnieć, że choroby serca i układu krążenia to nadal najczęstsza przyczyna śmierci wśród Polaków. Z ich powodu każdego roku umiera ponad 150 tysięcy osób. W wielu przypadkach schorzenia te rozwijają się w wyniku nieprawidłowego stylu życia, w tym diety zawierającej m.in. zbyt dużo tłuszczów nasyconych i kwasów tłuszczowych typu trans oraz soli.
Brokuł, nazywany inaczej kapustą szparagową, to jedno z najzdrowszych warzyw na świecie. Bogaty w składniki odżywcze, witaminy oraz minerały, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu, zapobiega wielu schorzeniom, chorobom układu krążenia, a nawet nowotworom. Co więcej, odpowiednio przyrządzony doskonale smakuje, dlatego warto, by stał się nieodłącznym elementem naszej codziennej diety.
Od dawna oliwa z oliwek święci triumfy jako najlepszy tłuszcz do celów kulinarnych - najkorzystniej działa na nasz organzm. Teraz do obszernej listy profitów można dopisać ochronę przed cukrzycą typu 2.
Dobra wiadomość dla tych, którzy z przerażeniem myślą o przejściu na dietę na stałe. Okazuje się, że można skutecznie schudnąć cyklicznie stosując ograniczony jadłospis.
Zwierzęta widziane oczyma teologów, przedstawicieli nauk społecznych, prawnika, behawiorysty, weterynarza czy wolontariuszy. Konferencja, panel dyskusyjny, warsztaty dobrych praktyk i możliwość udzielenia oraz uzyskania konkretnej pomocy. Atrakcje dla dzieci i dorosłych - to wszystko czeka wszystkich, którzy w piątek będą uczestniczyć w wydarzeniach przygotowanych przez Ewangelikalną Wyższą Szkołę Teologiczną wraz z Wyższą Szkołą Prawa i. Heleny Chodkowskiej oraz innymi Partnerami.
Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny projekt kuchni, odpowiednie przechowywanie środków spożywczych oraz alarmujące SMS-y wysyłane przez twoją lodówkę. Poznaj kilka prostych sposobów na to, jak racjonalnie gospodarować zasobami spożywczymi.
24 września obchodzimy Światowy Dzień Serca. Z tej okazji warto przypomnieć, jak istotne są nasze codzienne decyzje i styl życia w ochronie zdrowia tego ważnego organu. Nadwaga i otyłość sprzyjają rozwojowi chorób układu krążenia. Zbędne kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej obciążają serce i mogą prowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem. Przedstawiamy dziesięć codziennych nawyków, które pomogą nam uchronić się przed chorobami serca.
Sezon urlopowy powoli się kończy, co sprawia, że staramy się nadrobić kosmetyczne zaniedbania, których dopuściliśmy się w trakcie wakacji. Wysokie temperatury, ciągłe wystawianie skóry na działanie promieni słonecznych, ograniczona liczba zabiegów kosmetycznych oraz wymagające wędrówki mogły okazać się wystarczające, aby doprowadzić stopy do opłakanego stanu.