Liczba wyników: 2780
Zwierzęta widziane oczyma teologów, przedstawicieli nauk społecznych, prawnika, behawiorysty, weterynarza czy wolontariuszy. Konferencja, panel dyskusyjny, warsztaty dobrych praktyk i możliwość udzielenia oraz uzyskania konkretnej pomocy. Atrakcje dla dzieci i dorosłych - to wszystko czeka wszystkich, którzy w piątek będą uczestniczyć w wydarzeniach przygotowanych przez Ewangelikalną Wyższą Szkołę Teologiczną wraz z Wyższą Szkołą Prawa i. Heleny Chodkowskiej oraz innymi Partnerami.
Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny projekt kuchni, odpowiednie przechowywanie środków spożywczych oraz alarmujące SMS-y wysyłane przez twoją lodówkę. Poznaj kilka prostych sposobów na to, jak racjonalnie gospodarować zasobami spożywczymi.
24 września obchodzimy Światowy Dzień Serca. Z tej okazji warto przypomnieć, jak istotne są nasze codzienne decyzje i styl życia w ochronie zdrowia tego ważnego organu. Nadwaga i otyłość sprzyjają rozwojowi chorób układu krążenia. Zbędne kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej obciążają serce i mogą prowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem. Przedstawiamy dziesięć codziennych nawyków, które pomogą nam uchronić się przed chorobami serca.
Sezon urlopowy powoli się kończy, co sprawia, że staramy się nadrobić kosmetyczne zaniedbania, których dopuściliśmy się w trakcie wakacji. Wysokie temperatury, ciągłe wystawianie skóry na działanie promieni słonecznych, ograniczona liczba zabiegów kosmetycznych oraz wymagające wędrówki mogły okazać się wystarczające, aby doprowadzić stopy do opłakanego stanu.
Cukier uzależnia - zdania w tej kwestii są podzielone, chociaż nawet gdyby to nie była prawda, to trudno oprzeć się sernikowi czy, teoretycznie zdrowym, ciasteczkom zbożowym. Jednak znajdziemy go nie tylko w słodyczach, jest w zasadzie wszędzie. W pieczywie, wędlinach, ketchupie… Wg kosmetologów nasza dieta powinna zawierać go jak najmniej. Dlaczego? Zasada jest prosta: im więcej jesz cukru, tym starzej wyglądasz.
Sklepy internetowe kuszą bogatym asortymentem, niskimi cenami i promocjami już niemal przez cały rok. Zakupy możemy zrobić o dowolnej porze, w dogodnym miejscu, a paczka z przesyłką zostanie dostarczona prosto pod nasze drzwi. Nic dziwnego, że internetowe sklepy podbiły serca Polaków – w 2016 roku wydaliśmy w sieci ponad 6 mld euro! Jednak mimo atrakcyjnej oferty i konkurencyjnych cen, wciąż zdarza nam się przepłacić lub kupić produkt, z którego nie do końca jesteśmy zadowoleni. Dlatego przedstawiamy sposoby na mądre i tanie kupowanie w sieci.
Balsamy, pianki, żele, pasty, maski, lakiery i wiele innych preparatów do stylizacji włosów – jest w czym wybierać. Kiedy i dlaczego warto zachować umiar w ich stosowaniu?
Sól jest nieocenionym konserwantem i przyprawą. Od wieków ułatwia przechowywanie żywności i poprawia smak posiłków. Wraz z rozwojem przemysłu spożywczego stała się jednak wszechobecna i w efekcie bezwiednie serwujemy sobie jej nadmiar, niszcząc swoje zdrowie.
Bez względu na rodzaj żółtaczki, w jej ostrej fazie pacjent odczuwa wiele dolegliwości, w tym brak apetytu, nudności, wymioty, bóle brzucha, zmiany w odczuwaniu smaku, gorączka, żółty odcień skóry. Wszystko to sprawia, że trudniej jest dobrze się odżywiać w chorobie. Pożywna dieta jednak może zmniejszyć ryzyko uszkodzenia wątroby i poprawić samopoczucie.
Nie musisz wypróbowywać skomplikowanych programów odchudzania, aby zmniejszyć swoją wagę. Wystarczy przestrzegać kilku prostych zasad, by móc liczyć na efektywne zmniejszenie masy ciała. To żadna magia, po prostu wraz z rozwojem przemysłu spożywczego i zmianami kulturowymi, nabyliśmy pewnych nawyków, które sprzyjają przybieraniu na wadze. Sprawdź, jak łatwo można to ograniczyć i zyskać ładniejszą sylwetkę.