Liczba wyników: 6206
Wielu z nas jako małe dzieci uwielbiało tworzyć kolorowe obrazki z zarysów zawartych w kolorowankach. Było to i zabawą, i rozwijającym zajęciem. Jako dorośli również powinniśmy oddawać się takiej rozrywce, bo istotnie może nam poprawić humor.
Święta tuż tuż, zaczynamy rozglądać się za prezentami dla dzieci. Zanim wyruszymy na poszukiwania wymarzonego prezentu, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów przypomina kilka rad, które pomogą wybrać rzeczy nie tylko atrakcyjne, ale także bezpieczne.
Sięgnij po białą herbatę, jeśli chcesz zmniejszyć ryzyko raka, reumatoidalnego zapalenia stawów, a także rozwijających się z wiekiem zmarszczek.
Kobiety po menopauzie regularnie sięgające po słodkie napoje mają wyższe ryzyko rozwoju zależnego od estrogenów raka endometrium typu I.
Zarówno osoby z nadwagą jak i te aktywne fizycznie, kobiety i mężczyzn, dzieci, młodych i starszych – każdego mogą dotknąć te dolegliwości. Mimo, że to częste problemy skórne, to nadal nie umiemy im zapobiegać ani szybko z nimi radzić.
Jesień przyszła w tym roku dość szybko i to w swojej nie najpiękniejszej formie - z niskimi temperaturami i pluchą. Na efekty nie trzeba długo czekać, coraz więcej osób się przeziębia, w tym najmłodszych dzieci. Skuteczna kuracja jest jednak w zasiegu ręki - to miód.
Dorosłe dzieci często zachęcają dojrzałych rodziców, by zapisali się na siłownię. W odpowiedzi zaś słyszą, że nie ma takiej potrzeby, skoro seniorzy robią kilometry po domu sprzątając... okazuje się jednak, że prace domowe nie mogą zastąpić standardowego treningu.
Wielostronne kształcenie jest dziś bardzo powszechne. Już kilkuletnie maluchy uczą się języków obcych i gry na rozmaitych instrumentach. Nie wszystkie te dzieci zostaną poliglotami i wirtuozami, to korzysci z takiej edukacji są niepodważalne - notuje się je nawet w starszym wieku.
Lubelska Fundacja Aktywności Obywatelskiej rozpoczyna realizację projektu „Kultura... srebrną nicią tkana” skierowanego do grupy 20 osób: seniorów oraz dzieci i młodzieży w dwóch grupach wiekowych ( do 13 lat i 14-16 lat).
Wyniki badań prowadzonych przez naukowców z Seattle kolejny raz dowodzą, że to co jemy ma wielki wpływ na jakość oraz długość naszego życia. W celu zbadania zależności zachodzących pomiędzy sposobem odżywania a ryzykiem zachorowania na raka jajników u kobiet w wieku pomenopauzalnym, naukowcy przez osiem lat obserwowali dwie grupy kobiet.