Liczba wyników: 14367
Maksymalnie 5 minut i na parze - tylko tak powinny być gotowane brokuły, jeśli mają zachować antyrakowe właściwości.
Regularne ćwiczenia zwiększają jakość życia i zmniejszają koszty opieki zdrowotnej osób z zapaleniem stawów.
Istnieją dwa typy kryzysów mogących nastąpić przy cukrzycy, które - jeśli nie zostaną podjęte określone działania - mogą prowadzić do śpiączki. W takich przypadkach trzeba działać jak najszybciej.
Niektóre produkty zyskały zasłużone miano antystarzeniowych eliksirów - pomagają zapobiegać chorobom związanym z procesem starzenia się. Przejrzyj listę i koniecznie dołącz je do jadłospisu.
Mężczyźni, którzy prowadzą siedzący tryb życia, doświadczają wyższego ryzyka nawracających polipów jelita grubego.
Migdały gwarantują zmniejszenie apetytu i zwiększenie spożycia cennych składników odżywczych.
Nowe badania podkreślają potencjalny wpływ zdrowego stylu życia w leczeniu depresji, osłabianiu skutków starzenia się i wspomaganiu uczenia się.
Nowe badania wykazały, że spożywanie orzechów wiąże się z niższym ryzykiem raka trzustki.
Regularne mycie i nitkowanie zębów pomaga zwalczać bakterie, które mogą powodować twardnienie tętnic.
Kluczową kwestią jest nie lekceważenie kłopotów z oczami i unikanie czynników, które mogą osłabiać wzrok i powodować dolegliwości oczu. Oto kilka z nich.
Wysokoprzetworzone produkty sprzyjają udarom i problemom z pamięcią