Liczba wyników: 14506
Z okazji Światowego Dnia Zdrowia (obchodzonego 7 kwietnia) WHO wzywa do podjęcia pilnych działań, by szybko starzejąca się populacja światowa mogła cieszyć się jak najlepszym zdrowiem do jak najpóźniejszego wieku.
Czerwone winogrona, wiśnie, jagody, zielona herbata, jabłka i czerwone wino mogą pomóc ochronić mężczyzn przed rozwoju choroby Parkinsona, wynika z najnowszych badań uczonych z University of East Anglia i Harvard University.
Wiosna to czas zmian nie tylko w przyrodzie, ale też w naszym portfelu. Wydajemy więcej, bo rosną i zmieniają się nasze potrzeby. Musimy wymienić garderobę, częściej wychodzimy i inwestujemy w zajęcia ruchowe czy kulturalne. Do tego trzeba dodać wydatki w postaci remontu mieszkania czy przeglądu samochodu po zimie. Co zrobić, by uchronić portfel przed zapaścią? Eksperci Związku Firm Doradztwa Finansowego (ZFDF) zdradzą jak nie stracić kontroli na wydatkami i przygotować się finansowo do lata.
Przedświąteczne zakupy 50 podstawowych produktów w supermarketach i sieciach samoobsługowych mogą kosztować około 20 zł więcej niż rok temu - wynika z monitoringu cen portalu dlahandlu.pl. Najmocniej zdrożały jaja, a ceny wzrosły bardziej w supermarketach niż w sieciach sklepów osiedlowych.
Aktorstwo już nie pociąga Hugh Granta. 51-letni Brytyjczyk oznajmił, że jego karierę można w zasadzie uznać za zakończoną.
Rozpoczeła się ogólnopolska akcja pomocy doradców podatkowych przy sporządzaniu rocznych rozliczeń podatkowych za 2011 r. Akcja „PIT złotówkę" jest organizowana w dniach 2-30 kwietnia 2012 r. w Regionalnych Oddziałach Krajowej Izby Doradców Podatkowych.
Święta są czasem, w którym wyciągamy tradycyjne receptury potraw jednak coraz trudniej zdobyć naturalne produkty, z jakich korzystały nasze babki. Okazuje się jednak, że są one dostępne w...Internecie - online można zamówić jajka kur zielononóżek, sery korycińskie czy świąteczne sękacze.
Stres oddziałuje na układ odpornościowy i przyczynia się do rozwoju stanów zapalnych. To wydaje się sprzeczne, ponieważ system immunologiczny wytwarza stan zapalny (np. zaczerwienienie wokół rany), aby pomóc organizmowi się leczyć. Jednakże badania wskazują, że wysoki i długotrwały poziom stresu przyczynia się do rozwoju chorób.
W toku nowych badań przeprowadzonych w Hiszpanii ustalono, że jedzenie w fast foodach zwiększa ryzyko zapadnięcia na depresję. Odkrycia zaprezentowane w czasopiśmie Public Health Nutrition wskazują na korelację między depresją a fast foodowym jedzeniem, jak hamburgery, pizze czy hot dogi, a także wypiekami przemysłowymi, np. rogalikami czy pączkami. Konkretnie, osoby żywiące się jedzeniem typu fast food i wypiekami przemysłowymi są o 51% bardziej zagrożone zapadnięciem na depresję niż osoby stroniące od takich produktów.
Alec Baldwin planuje po raz drugi stanąć na ślubnym kobiercu. W weekend jego oświadczyny przyjęła 28-letnia Hilaria Thomas.
Wysokoprzetworzone produkty sprzyjają udarom i problemom z pamięcią