Liczba wyników: 18256
Warto ostrożnie raczyć się ciemnymi napojami gazowanymi. Ich nadmiar może znacząco zwiększyć ryzyko zachorowania na raka.
Na londyńskim Global Food Innovation Summit zaprezentowano Esthechoc, czekoladę, która została opracowana po to, by zwalczać efekty starzenia.
Resweratrol, związek znajdujący się między innymi w winie i czekoladzie, może pomóc w zapobieganiu osteoporozie.
Do takiego wniosku doszli duńscy badacze z Uniwersytetu w Kopenhadze. Uważają, że dla zdrowia umysłu lepiej jest rzucić palenie stopniowo.
Naukowcy twierdzą, że ludzie stosujący dietę śródziemnomorską cechują się niższym prawdopodobieństwem udaru niedokrwiennego.
Ciągłe zmaganie się ze zgagą może być objawem raka przełyku lub żołądka, mówią brytyjscy eksperci.
Warto widzieć „szklankę do połowy pełną", dzięki temu można liczyć na lepsze zdrowie, przekonują uczeni.
U osób z depresją i obturacyjnym bezdechem sennym mogą osłabnąć objawy depresji dzięki nocnym urządzeniom do poprawy oddychania.
Uczeni odkryli, że istnieje związek pomiędzy wirusem typu Herpes, który wywołuje tzw. opryszczkę, a chorobą Alzheimera.
Nowe badania wykazały, że osoby, które mogą być zaklasyfikowane jako klinicznie otyłe, często są zupełnie nieświadome problemu.