Liczba wyników: 12820
Niemal 40 proc. pacjentów cierpiących na chroniczny ból pleców mogłoby być skutecznie leczonych antybiotykami, uważają duńscy naukowcy.
Nie tylko ilość godzin snu i rodzaj obowiązków, jakie stawia przed nami dany dzień, mają wpływ na odczuwanie zmęczenia. To, co znajdzie się na naszych talerzach, także oddziałuje na samopoczucie.
W natłoku codziennych spraw łatwo zapomnieć o jednej z wielu płatności. Brak opłacenia rachunku w terminie może jednak skutkować przykrymi konsekwencjami. Aby tego uniknąć wystarczy skorzystać ze zlecenia stałego czy polecenia zapłaty. Pozwoli to również zaoszczędzić czas i pieniądze.
Podróże to nie tylko zwiedzanie zabytków czy błogie lenistwo na plaży. Coraz częściej zwracamy także uwagę na jedzenie. Nie chodzi tu jedynie o "dobrą kuchnię", ale też o poznanie egzotycznych smaków i nietypowych miejsc. Przedstawiamy 10 nietypowych restauracji z całego świata.
Angelina Jolie zdecydowała o poddaniu się zabiegowi podwójnej prewencyjnej mastektomii. Przyczyną decyzji aktorki jest obawa przed rakiem, na którego zmarła jej matka.
Kakao przeciwdziała starzeniu się komórek mózgu, a to między innymi dzięki silnym właściwościom przeciwutleniającym.
Wbrew powszechnemu przekonaniu celiakia nie jest alergią, z której można się wyleczyć. To choroba wywoływana specyficzną odpowiedzią autoimmunologiczną na produkty zawierające gluten. Może ujawnić się u dziecka tuż po pierwszym spożyciu przez nie posiłku z glutenem, ale może także dać o sobie znać u ludzi w średnim wieku i starszych.
105-latka z Teksasu wyjaśnia z czego z menu nie należy rezygnować, by cieszyć się długim zdrowym życiem. Jej rekomendacja jest dość zaskakująca...
Uczeni z Bradford University odkryli lekarstwo na siwe włosy, które może wstrząsnąć rynkiem kosmetycznym - nie trzeba bowiem będzie farbować srebrzącej się czupryny.
Dlaczego przejadamy się i spożywamy więcej kalorii niż potrzebujemy? Czy jedzenie to sposób nagradzania się i czy stres może sprawiać, że chcemy jeść więcej? To niektóre z pytań, na które europejskie badania nad żywnością mają przynieść odpowiedzi.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu