Liczba wyników: 12139
Kakao przeciwdziała starzeniu się komórek mózgu, a to między innymi dzięki silnym właściwościom przeciwutleniającym.
Mężczyźni, którzy stosują dietę bogatą w liczne produkty z zawartością flawonoidów, są mniej podatne na rozwój choroby Parkinsona.
Wbrew powszechnemu przekonaniu celiakia nie jest alergią, z której można się wyleczyć. To choroba wywoływana specyficzną odpowiedzią autoimmunologiczną na produkty zawierające gluten. Może ujawnić się u dziecka tuż po pierwszym spożyciu przez nie posiłku z glutenem, ale może także dać o sobie znać u ludzi w średnim wieku i starszych.
105-latka z Teksasu wyjaśnia z czego z menu nie należy rezygnować, by cieszyć się długim zdrowym życiem. Jej rekomendacja jest dość zaskakująca...
Niektórzy budzą się rano gotowi do działania, inni nie wyobrażają sobie uprawiania seksu przed godzinami wieczornymi. Można mieć różne preferencje co czasu miłosnych igraszek, choć zdarza się, że libido może wzrosnąć o każdej porze. Niemniej jednak istnieją pewne czynniki oddziałujące na czas podniecenia seksualnego.
Uczeni z Bradford University odkryli lekarstwo na siwe włosy, które może wstrząsnąć rynkiem kosmetycznym - nie trzeba bowiem będzie farbować srebrzącej się czupryny.
Kwiaty upiększające balkon czy przydomowy ogródek nie muszą służyć jedynie względom estetycznym, okazuje się, że niektóre z nich świetnie nadają się jako element ciekawego, aromatycznego i zdrowego dania.
Warzywa, które zawierają nikotynę, w tym papryka, mogą pomóc w obniżeniu ryzyka rozwoju choroby Parkinsona.
Dlaczego przejadamy się i spożywamy więcej kalorii niż potrzebujemy? Czy jedzenie to sposób nagradzania się i czy stres może sprawiać, że chcemy jeść więcej? To niektóre z pytań, na które europejskie badania nad żywnością mają przynieść odpowiedzi.
Wielu ludzi prezentuje przekonanie, że kuchenki mikrofalowe mogą być trochę niebezpieczne. Oto kilka rozpowszechnionych mitów, które warto rozwiać.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu