Liczba wyników: 12427
Jeśli chodzi o dietę, osoby chore na cukrzycę powinny przestrzegać pewnych podstawowych zasad.
Dziś trzeba się naprawdę starać, by dostać i utrzymać dobrą pracę. Jednakże wielogodzinne dni zaangażowania zawodowego i wymagająca wielu wyrzeczeń kariera nierzadko prowadzi do wypalenia zawodowego - fizycznego, kognitywnego i emocjonalnego wyczerpania, które jest skutkiem stresu doświadczanego w pracy. Teraz uczeni odkryli, że wypalenie zawodowe wiąże się również z otyłością, bezsennością oraz permanentnym niepokojem.
Ludzie po czterdziestce, którzy mają nadwagę w większym stopniu narażeni są na chorobę Alzheimera. Badania przeprowadziła Amerykańska Akademia Neurologów w San Diego.
Wszyscy wiemy, że zdrowa dieta jest ważna z wielu powodów. Co więcej, istnieje kilka kluczowych produktów, które, jeśli są jedzone regularnie, mają właściwości przeciwstarzeniowe.
Cate Blanchett zrealizuje zapowiadany wiele lat temu film na podstawie książki "Cancer Vixen: A True Story".
Być może już niedługo Robert Duvall podpisze kontrakt na udział w tragikomedii "The Judge". Negocjacje są już na ostatnim etapie.
Broda jest w modzie, ale warto ją zapuścić nie tylko ze względu na chęć „bycia na czasie" - okazuje się, że może przynieść korzyści dla zdrowia. Wąsy też wykazują „działanie" prozdrowotne.
Oporność na antybiotyki jest globalnym zagrożeniem i powinna być uplasowana w rankingu obok terroryzmu jako jedno z największych niebezpieczeństw Wielkiej Brytanii, powiedział naczelny lekarz kraju.
Szpiczak mnogi to nowotwór charakteryzujący się niekontrolowanym wzrostem liczebności komórek plazmatycznych w szpiku kostnym, które powodują uszkodzenie kości oraz zwiększają podatność chorego na anemię, infekcje i niewydolność nerek. W ramach terapii, u wielu chorych można stosować przeszczep szpiku kostnego. Szpiczak mnogi rozwija się jednak nawet po przeszczepie. W tym kontekście, europejscy naukowcy szukają alternatywnej metody leczenia, koncentrując się na wyciągach i substancjach aktywnych pochodzenia morskiego.
Krótszy pobyt w szpitalu, lepsze wyniki i wyższa skuteczność leczenia – nie możemy lekceważyć szansy, jaką daje pacjentowi choremu na raka wsparcie żywieniowe. - Bez niego rezultaty terapii nowotworowej zawsze będą gorsze – twierdzi dr hab. n. med. Stanisław Kłęk, ekspert kampanii „Rak. To się leczy!” prowadzonej przez Fundację Rosa.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu