Liczba wyników: 5280
Olejek eteryczny ylang ylang wpływa na zdrowie i urodę na wiele sposobów. Jest pozyskiwany z żółtych kwiatów tropikalnej rośliny o nazwie jagodlin wonny (Cananga odorata, ylang ylang), pochodzącej z południowo-wschodniej Azji. Stosuje się go w perfumach, substancjach smakowych i kosmetykach.
W ciągu ostatniej dekady w Wielkiej Brytanii zwiększyła się liczba osób deklarujących problemy poznawcze.
Każdy wie, że stresujące wydarzenia negatywnie wpływają na sen. Naukowcy z Japonii odkryli teraz, że aktywny składnik z trzciny cukrowej i inne naturalne produkty mogą łagodzić stres i pomagać zdrowo sypiać.
Choć witamina D jest wytwarzana w naszym organizmie dzięki światłu słonecznemu, wielu ludzi ma jej niedobory.
Zwracanie większej uwagi na wewnętrzne doznania cielesne może poprawić ocenę własnego ciała.
Typowa zachodnia dieta wysokotłuszczowa może zwiększać ryzyko doświadczania bólu u osób z takimi problemami, jak cukrzyca lub otyłość.
Odpowiedź na stosunkowo zwięzłe pytanie: „jak to, co jemy, wpływa na nasze starzenie się?", jest nieuchronnie złożona. Podczas gdy większość analiz dotyczy wpływu pojedynczego składnika odżywczego na daną funkcję organizmu, ogólnie zdrowa dieta musi być rozważana na podstawie całych zestawów składników odżywczych.
U osób z normalnym ciśnieniem krwi i nadmiernym poziomem hormonów stresu częściej rozwija się nadciśnienie i występują zdarzenia sercowo-naczyniowe w porównaniu z osobami o niższym poziomie hormonu stresu.
Jak wynika z badań przeprowadzonych na Uniwersytecie w Birmingham, ludzie, którzy często mają nieprzyjemne sny w wieku średnim, są bardziej narażeni na demencję w późniejszym życiu.
Aż dziewięć na dziesięć osób nie sypia dobrze w nocy. Zaburzenia snu zaś wiążą się z wyższym prawdopodobieństwem chorób serca i udaru mózgu. medycy oszacowali, że siedmiu na dziesięć z tych chorób można by zapobiec, gdyby wszyscy odpowiednio sypiali.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami