Liczba wyników: 13674
Im krócej dojrzali i starsi ludzie sypiają, tym szybciej starzeje się ich mózg.
47 proc. amerykańskich konsumentów deklaruje, że nie są w stanie wytrwać jednego dnia bez swojego smartfona, wynika z ankiety Bank of America.
Za pośrednictwem największej sieci społecznościowej Facebook postanowiono przeprowadzić niejawne badania dotyczące reakcji użytkowników na pozytywne i negatywne bodźce.
Jak wynika z badania przeprowadzonego w 2012 roku przez firmę badawczą IPSOS Marketing, magnez stosujemy najczęściej z powodu stresu, np. w pracy (35%), czy kiedy pijemy dużo kawy lub herbaty (32%). O spożywaniu magnezu w kontekście zdrowia serca myśli jedynie 9% Polaków. Przyglądając się jednak preferencjom w podziale na wiek okazuje się, że troska o serce to istotny czynnik skłaniający do stosowania magnezu dla 26% osób starszych (średnia wieku 53 lata).
Członkowie zespołu Republika zaprezentują legendarną płytę "Nowe sytuacje" podczas trasy po Polsce.
Centrum Powiadamiania Ratunkowego w Warszawie informuje o nowym mechanizmie wyłudzania pieniędzy, który jest bardziej rozwiniętym wariantem znanej od wielu lat metody "na wnuczka". W celu uwiarygodnienia oszuści posługują się autorytetem pracowników numeru alarmowego 112.
Nieudany związek wiąże się nie tylko z problemami natury emocjonalno-uczuciowej. Okazuje się, że sprzyja problemom sercem - tym medycznym...
Australijscy naukowcy odkryli, że rezygnacja z produktów z glutenem przez osoby chorujące na celiakię prowadzi do lepszych wyników w testach uwagi i pamięci oraz poprawy innych funkcji mózgu.
Do niedawna wśród najzdrowszych sposobów odżywiania się królowała dieta śródziemnomorska, teraz coraz częściej wskazuje się, że japońskie menu wpływa na lepszy stan zdrowia i daje większe szanse na długowieczność.
Hildegarda z Bingen to dwunastowieczna wizjonerka, mistyczka, i uzdrowicielka, autorka dzieł teologicznych, medycznych oraz muzycznych. Opracowana przez nią dieta stanowi część jej holistycznego programu zdrowotnego. Zaproponowany przez Hildegardę sposób odżywiania się zyskuje coraz większą popularność.