Liczba wyników: 2780
Białko to budulec mięśni, a także składnik pomagający zwiększyć metabolizm i potencjał spalania tłuszczu. To niezbędne, trudne do przecenienia, paliwo, które wspiera organizm w budowaniu zdrowych tkanek i komórek. Ciało może dawać sygnały niedostatecznych ilości białka - sprawdź, czy nie masz takich objawów. Jeśli je dostrzegasz, niezwłocznie wzbogać dietę o większe dawki wspomnianego składnika.
Zęby podobnie, jak cały nasz organizm potrzebują witamin. Niedobór może osłabić ich strukturę, przyspieszyć rozwój próchnicy, a nawet zwiększyć ryzyko groźnych infekcji bakteryjnych. Jak stając przed lustrem i uśmiechając się rozpoznać niedobory witamin i to nie tylko tych potrzebnych naszym zębom?
Trądzik kojarzony jest z problemami wieku dojrzewania. Wówczas poziomy hormonów ulegają takim zmianom, że ma to wpływ na rozwój różnych wyprysków na twarzy. Choroba jednak wcale nie omija ludzi dojrzałych i krosty nierzadko pojawiają się u osób po czterdziestce, a nawet pięćdziesiątce. Sprawdź, jakie są przyczyny trądziku u dojrzałych.
Boże Narodzenie to czas spotkań z najbliższymi przy obficie zastawionych stołach. Kolacja wigilijna, świąteczne śniadania i obiady to czas pokus, kiedy trudno odmówić sobie choćby spróbowania smacznie wyglądających i pachnących potraw. W wielu domach dominują ciężkostrawne dania, którym często towarzyszą niezdrowe napoje. Choć podczas świąt ciężko kontrolować kalorie, zdradzamy 12 sposobów, jak bez wielkich wyrzeczeń uniknąć skoków wagi. Dzięki nim bez wyrzutów sumienia założysz wymarzoną sylwestrową kreację.
Hipoglikemia to stan, w którym poziom cukru we krwi jest zbyt niski. Co istotne, nie pojawia się jedynie u chorych na cukrzycę, każdy może jej doświadczyć. Zwróć zatem uwagę na te objawy, które mogą świadczyć o potrzebie zwiększenia poziomu glukozy we krwi.
Okres świąteczny nie sprzyja trzymaniu się diet czy decyzji o przejściu na taki sposób odżywiania się, który pomoże schudnąć. Ci jednak, którzy chcieliby zdrowo się odżywiać przez cały rok, muszą przejrzeć wiele materiałów, by rozwiać różne wątpliwości dotyczące wyboru dobrej diety. Oto najpowszechniejsze pytania nurtujące osoby zamierzające zmienić swoje menu.
Już wkrótce zabłyśnie pierwsza gwiazdka, a my siądziemy przy wigilijnym stole i rozpoczniemy wspólne świętowanie z najbliższymi. Zanim to jednak nastąpi, przed nami czas przeznaczony na przygotowanie licznych i urozmaiconych potraw. Na szczycie listy zakupów zapewne pojawi się mąka – królowa świąt, bez której nie mogłyby powstać tradycyjne uszka i pierogi czy świąteczne ciasta. Jej odpowiedni wybór gwarantuje kulinarny sukces. Warto więc wiedzieć czym kierować się przy zakupie tego ważnego składnika. Ekspert radzi, aby na świątecznym stole pojawiły się dania z różnych rodzajów mąki – dzięki temu urozmaicimy menu, zaskoczymy gości i dostarczymy do organizmu wiele składników odżywczych, pochodzących z różnych rodzajów zbóż.
Zbyt gruba warstwa lodu na mrożonych rybach, zły smak czy zapach, zupełnie inne gatunki niż oficjalnie deklarowane – Inspekcja Handlowa dopatrzyła się nieprawidłowości w ponad 70 proc. sklepów i hurtowni handlujących rybami, przetworami rybnymi oraz owocami morza.
Masło sprzedawane w polskich sklepach, nawet pomimo bardzo wysokich obecnie cen, jest dobrej jakości i nie jest fałszowane. W związku z gwałtownym wzrostem cen tego tłuszczu, UOKiK sprawdził rynek masła.
Jedna z najpiękniejszych w Europie choinek i świąteczna kolejka dla romantyków, bożonarodzeniowe stragany, okolicznościowy bieg dla wysportowanych, koncerty dla sympatyków klasyki oraz bajki w 3D dla dzieci. To wszystko i znacznie więcej kryje Wilno. W tym roku każdy gość znajdzie tu bliskie swemu sercu Boże Narodzenie.