Liczba wyników: 961
Niewielkie zmiany w codziennej diecie sprawią, że o wiele łatwiej odzyskasz szczupłą sylwetkę. Zamień niektóre produkty na takie, które równie dobrze smakują, a pomogą zrzucić nadmiar kilogramów.
Wiadomo, że nadmiar soli jest niekorzystny dla zdrowia. Czy spożywamy jej zbyt dużo? Eksperci Instytutu Żywności i Żywienia obliczyli, jaką ilość soli dziennie zjada przeciętny mieszkaniec naszego kraju.
Urlop to dla większości to wypoczynek, swoboda i relaks. Niemniej jednak jest to również czas wielu zagrożeń. To zazwyczaj wtedy doznajemy wielu kontuzji. Nadmiar słońca, uciążliwe upały, wysiłek fizyczny mogą spowodować rozmaite dolegliwości.
Nasza masa ciała uzależniona jest od ilości tkanki tłuszczowej, której nadmiar wiąże się z otyłością i stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia. Co zrobić, kiedy pomimo nieustannej walki z zbędnymi kilogramami fałdki tłuszczu nie znikają?
Nawet osoby, które prowadzą zdrowy i aktywny tryb życia, często narzekają, że ich brzuch nie wygląda tak, jakby tego chciały. Problemem związanym z tą częścią ciała jest zazwyczaj nadmiar tkanki tłuszczowej. Rozwiązaniem może być lipoaspiracja, czyli liposukcja.
Cukier jest obecnie dodawany do wielu różnych produktów, m. in. do napojów, jogurtów, ketchupu, etc. Przez to zaś trudniej jest ocenić, ile go sobie realnie codziennie dostarczamy. Tymczasem nadmiar tego składnika zagraża sercu.
Powodów do stresu nam nie brakuje i w życiu codziennym, i „od święta". Warto jednak wypracować sobie techniki relaksacyjne, bo nadmiar stresu nie tylko szkodzi zdrowiu, ale i - jak dowiadujemy się z nowych badań - niweczy oczekiwane skutki stosowania zdrowej diety.
Chociaż lato - a wraz z nim piękna pogoda – już się skończyło, nie musisz siedzieć w domu. Ubierz się ciepło i wyjdź na spacer, nie tylko dotlenisz organizm, ale odzyskasz energię i spalisz nadmiar spożytych kalorii.
Cukier bywa dodawany do rozmaitych produktów, także tych, które powszechnie kojarzone są z kwaśnym czy słonym smakiem. Dlatego okazuje sie, że bardzo łatwo jest dostarczać organizmowi nadmiar węglowodanów nie mając świadomości szkodliwości przyjętego menu.
Powszechnie wiadomo, że nadwaga lub otyłość mogą znacznie zwiększyć ryzyko zawału serca i cukrzycy, ale nowe badania wykazały, że nadmiar kilogramów może również zwiększyć prawdopodobieństwo rozwoju demencji.