2014-01-26 13:53 autor odpowiedzi: bacha52
2014-01-26 23:48 autor odpowiedzi: Eska1954
2014-01-28 13:30 autor odpowiedzi: Izabelka.p25
2014-01-28 21:20 autor odpowiedzi: porosiuk
2014-01-28 23:39 autor odpowiedzi: bacha52
2014-01-29 04:29 autor odpowiedzi: Geniu
Chrzan jest ostry w smaku, każdy o tym wie i w większych ilościach powoduje, przynajmniej u mnie, perturbacje żołądkowe, odzywaja mi się też kamienie w pęcherzyku żółciowym , bywa, że jak więcej go zjem, mam zgagę.
Pomimo tego, lubię go i stosuję w rozsądnych ilościach. Dodaję też do musztardy, tylko do bezpośredniego zużycia. Mieszam po prostu na telerzyku w ilościach; jedna część chrzanu i dwie części musztardy.
Natomiast wartości grzybobójcze i konserwujace nie podlegają żadnej dyskusji- jest znakomity do ogórków kiszonych i nie tylko, liście mają garbniki które pozwalają im wytrzymać nawet rok w słoikach, po zakiszeniu.
2014-02-06 17:08 autor odpowiedzi: dzidek49
2014-03-20 08:36 autor odpowiedzi: Andrzej52
2014-03-23 20:12 autor odpowiedzi: smiling
2014-03-28 22:09 autor odpowiedzi: Wiechu47
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02