Nie od dziś wiadomo,że sól jest szkodliwa,jednak wyeliminować jej zupełnie z naszej kuchni się nie da.Oglądałam swego czasu program "Wiem co jem" i tam właśnie był poruszony temat antyzbrylacza E536
...okazuje się, że nawet do soli można dodać chemii - tak zwanego antyzbrylacza (symbol E536). Nazwa antyzbrylacz brzmi lepiej niż prawdziwa nazwa chemiczna tego dodatku: żelazocyjanek potasu, prawda?(znalezione w necie)
Od tego czasu przetestowałam na półkach Kauflanda wiele gatunków soli i znalazłam tylko jedną bez tego dodatku.Jest to sól Kłodawska,gruba,ale do solniczki mielę ją w młynku do kawy.
2014-01-24 00:04 autor odpowiedzi: Izabelka.p25
2014-01-28 13:51 autor odpowiedzi: robuch
2014-01-29 12:31 autor odpowiedzi: toldzio6
2014-03-26 17:26 autor odpowiedzi: Wiechu47
2014-03-27 08:27 autor odpowiedzi: smiling
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02