2013-11-13 12:31 autor: konto usunięte
4 478 odsłon
Kategoria: Zdrowa żywność
Tyle się słyszy o "chemii " zawartej w kostkach rosołowych, że strach używać. A jak jest u Was, używacie ich do potraw?
2013-11-13 17:49 autor odpowiedzi: gajmar
2013-11-13 21:09 autor odpowiedzi: Ha1ina
Też mnie te doniesienia o szkodliwym składzie przestraszyły i używam kostek tylko wtedy, kiedy nie mam wyjścia, bo np. mam niespodziewanych gości i bez kostek nic na szybko nie przygotuję.
Z drugiej strony... Ile innych szkodliwych rzeczy jemy, bo nawet nie wiemy, że są aż tak szkodliwe...? Brrr. Strach się dowiadywać.
2013-11-13 21:24 autor odpowiedzi: dabb
2013-11-13 22:32 autor odpowiedzi: Ha1ina
2013-11-19 13:29 autor odpowiedzi: ciotka Klotka
Zupełnie zrezygnowałam z kostek, ponieważ odczuwałam dolegliwości żołądkowe po ich użyciu. Zrezygnowałam też z wszelkich polepszaczy smaku typu Vegeta.
2013-11-19 22:56 autor odpowiedzi: gajmar
Chyba też tak zrobię, to znaczy zrezygnuję z kostek. Jest tyle ziół, że można nimi doskonale zastąpić polepszacze.
Dzięki za tą dyskusję bo zmobilizowała mnie to rezygnacji z kostek co tylko całej rodzinie wyjdzie na zdrowie.
2014-01-24 22:25 autor odpowiedzi: Eska1954
2014-01-24 23:08 autor odpowiedzi: bacha52
2014-02-23 15:02 autor odpowiedzi: smiling
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02