2011-07-01 16:54 autor: Ida Marzec
23 602 odsłon
Kategoria: Warzywa i owoce
2011-07-03 16:34 autor odpowiedzi: BeataSz
Z tego co słyszałam należy je po pokrojeniu skropić sokiem z cytryny lub gotować w lekko kwaśnej wodzie. Niestety nigdy tego sposobu nie wypróbowałam, więc nie jestem w stanie napisać, czy działa, bo mi nie przeszkadza to, że ciemnieją.
2014-02-26 14:27 autor odpowiedzi: smiling
Aby pieczarki zachowały swój kolor należy wkładać je do lekko osolonej wrzącej wody.
Dodano 2011-07-28 13:54 przez BeataSz
Co prawda w sklepach są dostępne specjalnie przygotowane ziarna kukurydzy do przygotowania popcornu w mikrofalówce, czy jednak ktoś z Was próbował zrobić popcorn w mikrofali z takich normalnych ziaren, które są sprzedawane do przygotowania na patelni?
Myśle że było by to dużo wygodniejsze, bo możemy...
Dodano 2010-08-21 14:38 przez BeataSz
Kupiłam właśnie piękne kolby kukurydzy. Jak je ugotować, aby kukurydza była smaczna i miękka?
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02