2014-01-20 18:10 autor: anatol61
6 641 odsłon
Kategoria: Warzywa i owoce
Jak można wykorzystać skórki z owoców cytrusowych?Z pomarańcz , cytryny i.t.p.
2014-01-20 18:15 autor odpowiedzi: bacha52
2014-01-20 18:46 autor odpowiedzi: angru46
2014-01-20 20:10 autor odpowiedzi: Eska1954
2014-01-20 20:38 autor odpowiedzi: ciotka Klotka
2014-01-21 15:11 autor odpowiedzi: babciela
2014-01-28 13:44 autor odpowiedzi: Izabelka.p25
Przepis:
-skórka z pomarańczy (dowolna ilość)
-cukier
Skórki wyszorować, sparzyć porządnie, wydłumać to białe mięsiwko aby pozostała sama cieniutka skórka. Pokroić w drobniusieńką kostkę. Polożyć cienką warstwę posiekanej skóry, przysypać cukrem- dokładnie ugnieść. Ponownie wartwa skórki, cukru-ugnieść . Tak do całkowitego napełnienia słoiczka. Na górze powinna być wartswa cukru. Odstawić w ciemne miejsce. Do spożycia gote po paru tygodniach.
2014-02-26 13:36 autor odpowiedzi: smiling
2015-09-19 00:32 autor odpowiedzi: smiling
Sałatka z owoców cytrusowych
1 cytryna
4 pomarańcze
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2 grejpfruty
Przygotowanie: 15 min | Czas dodatkowy: 2 godz., chłodzenie
Wycisnąć sok z 1 pomarańczy i z cytryny i wymieszać soki w misce. Dodać cukier i cynamon i odstawić.
Pozostałe pomarańcze i grejpfruty obrać i podzielić na cząstki. Pokroić na cienkie plasterki i ułożyć je na półmisku.
Polać owoce sokiem.
Przykryć folią spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02