2015-01-29 08:48 kategoria: Pozostałe dania
Jak zostaje ciasto z pierogów co można z niego zrobić? Moja żona często narobi go za dużo a potem wyrzuca albo wnuki sie bawią, stąd moje pytanie bo czasami za dużo tego ciasta wszędzie jak wnuki sie dopadną. [ czytaj całość ]
2013-11-14 11:41 kategoria: Ciasta
Niedługo święta i czas lepienia uszek i pierogów w większej ilości. W sklepach widziałęm mąkę "Basia najlepsza do pierogów", czy ktos takiej używał i może polecić? Czy jest to zwykły chwyt reklamowy i mąka nie różni się od zwykłej? [ czytaj całość ]
2011-10-12 12:39 kategoria: Dania główne
Poproszę o przepis na naprawdę sprawdzone ciasto na pierogi. Ma się dać cienko wałkowac, dobrze kleić i nie rozpadać w gotowaniu. Niestety, dla mnie taki ideał jest nieosiągalny, choć próbowałam różnych kombinacji. Od czego tak naprawdę zależy elastyczność ciasta? [ czytaj całość ]