Ostatnio zetknęłam się z opisem jedzenia karczochów i tam napisali że tylko rękami. Czy rzeczywiście tylko tak się je jada? Przyznam, że do tej pory używałam tylko puszkowych i to jako składnika potraw raczej. Ale pojawiło się trochę świeżych i chciałabym spróbować. Czy ktoś mógłby prosto opisać co wypada robić przy stole z karczochami?
2010-08-25 12:55 autor odpowiedzi: Klaudia
2014-01-21 12:06 autor odpowiedzi: Eska1954
2014-02-24 09:43 autor odpowiedzi: smiling
karczocha jemy zawsze rękami - w lewej ręce mamy karczocha a prwą odtywamy pojedynczo listki, maczam je w sosie i nie siorbiąc wysysam miąsz a resztę na tależyk przeznaczony na pozostałości , jeśli pozostanie tylko serce to używam widelca i noża zjadam część jadalną oddzielając od części która nie nadaje się do spożycia i to tyle w tym temacie
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA