ODPOWIEDZI Z KATEGORII: PRZETWORY [ pokaż wszystkie ]
Pytanie zadane: 2014-02-21 14:42 przez dzidek49
ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA GAJMAR:
To zależy najbardziej od gatunku ogórków. Do kiszenia najlepsze są szczupłe (nie pekate), niezbyt duże , ciemnozielone, szorstkie (kolczate). Do kiszenia dodaję czosnek, korzeń chrzanu, koper i inne znane przyprawy, ale nie zapominam o lisciu czarnej porzeczki (daje jędrność i wspaniały zapach), lis... [ pokaż całą odpowiedź ]kategoria: Przetwory
Pytanie zadane: 2013-11-13 18:57 przez syrenka
ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA GAJMAR:
Jesli such koperek posieka sie i wsypie do pudełeczka ze szczelną przykrywka, to zapach nie przeniesie sie do zamrazalnika i koperek będzie sypki (w najgorszym przypadku do poskrobania widelcem) i można będzie wyjmować go po troszku (tyle, ile akurat jest potrzebne). [ pokaż całą odpowiedź ]kategoria: Przetwory
REKLAMA