2011-08-16 19:35 kategoria: Akcesoria i gadżety kuchenne
Rozglądam się aktualnie za dobrą nieprzywierającą dużą patelnią. Taką, która nada się zarówno do smażenia, jak i duszenia. Zależy mi przede wszystkim na smażeniu bez dodatku tłuszczu i łatwym czyszczeniu patelni. Przez ostatnie parę lat uzywałam wysokiego modelu z teflonem Tefala i byłam z niej zad...
7 odpowiedzi
2011-07-28 13:54 kategoria: Przekąski
Co prawda w sklepach są dostępne specjalnie przygotowane ziarna kukurydzy do przygotowania popcornu w mikrofalówce, czy jednak ktoś z Was próbował zrobić popcorn w mikrofali z takich normalnych ziaren, które są sprzedawane do przygotowania na patelni?
Myśle że było by to dużo wygodniejsze, bo możemy...
3 odpowiedzi
2011-06-15 16:25 kategoria: Warzywa i owoce
Udało mi się nabyć włoskie suszone pomidory (takie luzem, solone i wysuszone). Jak je przechowywać, aby długo posłużyły i cały czas były takie pyszne? Słyszałam, że takie pomidory łatwo pleśnieją, a nie chcę ich zalewać oliwą.
6 odpowiedzi
2011-01-14 22:46 kategoria: Akcesoria i gadżety kuchenne
Chcę kupić moździeż i tutaj pojawia się problem w postaci liczby dostępnych rodzajów. Z tego co widziałam są moździeże mosiężne, ceramiczne, granitowe, drewniane, a nawet plastikowe. Czy ktoś wie, czym różnią się od siebie. Czy któreś z nich są lepsze od innych? Nie chcę kupować kliku, bo i tak będę...
5 odpowiedzi
2010-10-27 22:49 kategoria: Choroby, Objawy, Leczenie
Za oknem coraz częściej zimno i mokro, więc o przeziębienie nie trudno. Jakie znacie sprawdzone domowe sposoby na leczenie przeziębienia i innych chorób "jesiennych"?
10 odpowiedzi
2010-08-21 14:38 kategoria: Pozostałe dania
Kupiłam właśnie piękne kolby kukurydzy. Jak je ugotować, aby kukurydza była smaczna i miękka?
12 odpowiedzi
REKLAMA