Radca prawny Łukasz Obrał / prawo-porady.pl
Arletta Bolesta - adwokat kościelny
radca prawny Dominik Sęczkowski | www.sslg.pl | prawnik specjalizujący się w prawnej opiece Seniora
kategoria: Zdrowie dziecka
2014-02-18 21:39 ditta hop
Prosze zainteresować się dietą a właściwie sposobem na życie wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej a gotować wg 5 Przemian. W internecie jest sporo przepisów i wiadomoiści o 5 Przemianach. Dzieci żywione wg 5 Przemian wychodzą z alergi i z AZS. Znam przypadki wśród znajomych. [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-02-18 21:39 akrim51
ja dodaję łyżeczkę miodu do letniego mleka, sadzę że mleko ma około 40-tu stopni C [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-02-18 21:39 anatol61
W umowie którą podpisywałeś są warunki rozwiązani umowy.Powinieneś je sprawdzic bo bardzo ważne są terminy i sposób rozwiązania.Musisz zachować odpowiedni termin wypowiedzenia aby umowa nie została automatycznie przedłużona. [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-02-18 21:39 anatol61
Skutki uboczne mogą wystąpić ale nie muszą,musisz to przetestować na sobie,nie ma innego sposobu.W pojedynczych przypadkach po zastosowaniu może wystąpić senność, zaburzenia koncentracji i uwagi, uczucie lęku, stany depresyjne, ból i zawroty głowy. Może wystąpić lub nasilić się występująca wcześniej... [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-02-18 21:39 syderyt
Pszczelarz powiedział mi, że miód zachowuje swoje wartości odżywcze max. do 40 st. I tylko do takiej temperatury można go podgrzać. [ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: Zdrowa dieta
2014-02-18 21:36 akrim51
Sama cierpię na tą chorobę i staram się stosowac do tego co znalazłam w internecie:
Po zdiagnozwowaniu POChP lub innej przewlekłej choroby płuc powinno się przestrzegać następujących zasad żywieniowych:
Utrzymanie prawidłowej masy ciała
Jeśli pacjent ma nadwagę, jego serce i płuca muszą pracować ci...
[ pokaż całą odpowiedź ]
2014-02-18 21:36 smiling
nie ma się co tu dużo rozpisywać - krótko żeby zachować jego własności lecznicze - bakteriobójcze , nie może być dodawany do gorącego mleka - temp 50stopni już parzy czyli powinna być poniżej tej temperatury - chyba że nam na jego własnościach nie zależy , a chcemy użyć go do słodzenia zamiast cu... [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-02-18 21:36 anatol61
Miodu nie powinno się podgrzewać ani wlewać do mleka lub wody o zbyt wysokiej temperaturze, tzn. powyżej 40- 45 stopni Celsjusza, ponieważ traci on swoje cenne właściwości. . Przede wszystkim niszczone są enzymy i inne składniki o działaniu biotycznym. Dlatego miód należy dodawać do mleka dopiero w... [ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: Psy, koty
2014-02-18 21:36 anatol61
Spróbuj pójść z nim na szkolenie,wiem że wymaga to czasu i cierpliwości ale daje zaskakująco dobre rezultaty. [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-02-18 21:36 LECHO
do wrzątku nie można dodawać miodu, ale do temperatury 80 stopni i niżej to już można- i warto, bo miód jest zdrowy! [ pokaż całą odpowiedź ]