Radca prawny Łukasz Obrał / prawo-porady.pl
Arletta Bolesta - adwokat kościelny
radca prawny Dominik Sęczkowski | www.sslg.pl | prawnik specjalizujący się w prawnej opiece Seniora
2014-04-07 12:27 Kolczyk2051
Co za pytanie! chyba tylko na balu maskowym. [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-04-07 12:06 adaku
U nas stosuje się przepis na święconkę-chleb,wędzonka ,jajka malowane,sól chrzan,babeczka świateczna.Wszystko w udekorowanym koszyku udekorowanym świeżą zieloną mirtą i baziami wierzbowymi nakryty białą serwetką.Pozdrawiam [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-04-07 11:59 adaku
Rzerzucha kiełkuje po około trzech dniach a gotowa do ścinania i jedzenia po około dziesięciu dniach po posianiu.Co do owsa to wschodzi po około dziesięciu dniach po posianiu.Smacznego [ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: Różności
2014-04-07 11:58 adaku
Gdy byłem dzieckiem obdarowywano nas słodyczami i myślę że nie wyszło to z mody [ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: Różności
2014-04-07 10:46 frank566
Opamiętajmy się, przecież nie ma zwyczaju obdarowywać się z okazji święta Zmartwychwstania Pańskiego. A do tego od jakiegoś zajączka, czy kurczaczka!
To wymysł lobby handlowego aby napędzać popyt w tym okresie.
[ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: W towarzystwie
2014-04-06 21:40 Rawicz
Najlepioej deliokatnie pochwalić coś na interlokutorze (co się do tego najbardzej nadaje) [ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: Różności
2014-04-06 20:30 angru46
Wszystko zależy dla kogo u mnie dla wnuków żona kupiła zajączki w czekoladzie ,jajeczka w czekoladzie i gry planszowe. [ pokaż całą odpowiedź ]
2014-04-06 20:22 angru46
Obowiązkowo baranek,babeczka jajka gotowane na skórce z cebuli lub kraszanki,sól chrzan, pętko kiełbasy dodają pomarańcze.A na dekoracje gałązki mirty przykryte dekoracyjna serwetka. [ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: Dania główne
2014-04-06 20:09 angru46
Na trzyosobawa rodzine bierze sie 1 kg ziemniaków obranych ugotowanych,przepuszczam przez praskę dodaje 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki maki kartoflanej 1 jajko i szczypte soli, Zagniatam na ciasto formuje wałeczek i kroje na paski W rzucam na gotujaca sie wode i gotuje do chwili az wszystkie kopyt... [ pokaż całą odpowiedź ]
kategoria: Dania główne
2014-04-06 19:37 babciela
Sorry- do kopytek dodaje sie makę pszenna- czyli pierwszy przepis jest dobry, Do klusek śląskich dodaje się makę ziemniaczą.
Natomiast przepis z serem to przepis na tzw pierogi leniwe, tylko ja dodaje żołtka i ubita pianę. Podaje z cukrem i polane masełkiem
[ pokaż całą odpowiedź ]