2011-04-17 03:25 autor: glicynia
7 937 odsłon
Kategoria: Mięso i drób
Czy na Wielkanoc można podać indyka (pierś) czy raczej bardziej tradycyjnie coś wieprzowego? Przyjeżdżają nam goście zza granicy i chciałabym pokazać im jak wygląda tradycyjne jedzenie wielkanocne. Nie mam problemów z innymi rzeczami tylko z głownym daniem właśnie... Może ktoś mi coś doradzi?
2011-07-25 21:48 autor odpowiedzi: Kuchcik
2014-02-28 22:17 autor odpowiedzi: smiling
Dodano 2011-11-20 21:04 przez Gloria59
Żeby był ładnie zrumieniony ale w środku soczysty a nie suchy? Czy lepiej piec z termoobiegiem czy zwykły góra / dół?
Dodano 2012-03-16 14:37 przez Mira
Albo chociaż z ich mniejszą ilością. Chodzi o świąteczne tradycyjne ciasta ale nie tylko. Jajka zdrożały tak strasznie, że trzeba zacząć je mocno ograniczać. Macie jakieś sposoby? A może da się czymś jajka zastąpić (jak to robią weganie?)... poratujcie!
Dodano 2011-04-20 20:14 przez qql
Skąd się bierze data Wiekanocy? czy ktoś ją oficjalnie wyznacza?
Dodano 2011-04-17 03:28 przez A-JA
I co koniecznie musi znaleźć się w koszyczku, a co jest "radosną twórczościa"?
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02