2015-01-16 13:52 autor: haniab56
6 664 odsłon
Kategoria: Mięso i drób
Dziewczęta jak pieczecie kurczaka aby był soczysty i przeszedł przyprwami?
2015-01-19 08:53 autor odpowiedzi: barbarossa
2015-11-01 10:28 autor odpowiedzi: smiling
By kurczak był soczysty i smaczny należy go przynajmniej 8 godzin moczyć w solance i tak: marynata na każdy litr wody: 1 listek bobkowy (czy laurowy to według upodobania), pieprz tak z pół łyżki ziarenek
2 ząbki czosnku jak małe ząbki to trzy
2 gałązki rozmarynu, jak kto lubi - ja nie dodaję
2 stołowe łyżki soli
Wyjąć kurczaka z roztworu, dobrze wysuszyć i włożyć do szklanego żaroodpornego naczynia ja nakrywam folią aluminiową a później przed końcem pieczenia zdejmuję by się pięknie wybarwił na złoty kolor pozdrawiam smiling
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2011-07-25 21:48
Kuchcik
2012-04-01 13:21