Niedaleko mojego domu jest ujęcie wody oligoceńskiej. Widzę tam zawsze sporo osób. Jakie właściwości ma ta woda? Do czego i jak głównie ją wykorzystywać? W jaki sposób i jak długo ją przechowywać?
[ porady z tej kategorii ]
Przydatność porady:
0 na 100,
liczba opinii:
0
-
2010-08-19 16:04
autor odpowiedzi: tadeusz50
wpisz w wyszukiwarkę google i uzyskasz masę odpowiedzi
-
2010-08-20 00:56
autor odpowiedzi: jesien21
warto moim zdaniem, ale trzeba się dowiedzieć jakie to konkretnie źródło i jakie ma właściwości (zawartość minerałów etc.). Niektóre z tych wód są naprawdę wartościowe. Co do przechowywania - jeśli nieprzegotowana to nie radzę dłużej niż jeden dzień w lecie, drobnoustroje rozwijają się teraz momentalnie. No chyba że w lodówce...
-
2014-01-15 23:42
autor odpowiedzi: bacha52
-
2014-01-21 18:45
autor odpowiedzi: Eska1954
Nie radzę gtować,bo traci to pewne wartości,jednak pić tylko świeżą.Po 48 godz.też nic się nie dzieje,ale na pewno ważne z jakiego źródła.
-
2014-02-11 01:08
autor odpowiedzi: LECHO
może być przechowywana docelów spożywczych przez 24 godziny, po przegotowaniu dłużej. Wiąże się to z tym, iż w wodzie rozwijają się mikroorganizmy i wskazane jest przez to częste mycie pojemnika na wodę.
-
2014-02-25 13:43
autor odpowiedzi: smiling
po pierwsze musi być żródło zbadane - odżywczych składników nie , może mieć rózne minerały należy ją przechowywać do 24 godzin i oczywiście pospełnieniu warunku przebadania- analizy można pić bez przegotowania
Zobacz także
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje
dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania
zamieszczanych porad.