2015-03-26 16:59 autor odpowiedzi: henkel
2015-03-26 18:13 autor odpowiedzi: Basko
Do naczynia wlej jogurt naturalny, dodaj majonez – konsystencja powinna być lejąca, niezbyt gęsta.
Następnie dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Co do ilości czosnku- wszystko zależy od tego, jak bardzo czosnkowy chcesz uzyskać sos. Możesz użyć więcej czosnku, jeśli lubisz bardziej intensywne smaki. Dla mnie delikatny posmak jest lepszy.
Wsyp pół łyżeczki cukru i zioła prowansalskie.
Na koniec sól, pieprz do smaku. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i spróbuj sosu.
Odstaw do lodówki na trochę, aby sos się przegryzł.
2015-03-27 16:27 autor odpowiedzi: matmazdanuta
Eska1954 skomentował/a odpowiedź 2015-03-28 07:27
Nie karmić trolla Może znacie takie typy - trollowanie to ich życie. To nie rodzaj jakieś grypy, lecz jątrzenie pod ukryciem. Troll ośmiesza i obraża, on uwielbia wszelkie kłótnie. Swoją mądrość chce pokazać, jednak często sam jest trutniem. Dawno pozbył się maczugi, z Internetu dziś korzysta, by dokuczyć, bo się nudzi, taki z niego jest „artysta”. Tego gościa łatwo poznać, bo on kąsa bez litości. Choć to postać jest dwunożna, bardzo lubi innych złościć. Jest na niego sposób prosty - „plonk mentalny” zastosować. Już nie będzie nas żałosnym, ciętym tekstem atakował. Na podstawie Wikipedii: plonk mentalny - świadome ignorowanie wypowiedzi troll – w slangu użytkowników Internetu określenie osoby uprawiającej trollowanie trollowanie – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje autor Roma1002 kobietawiersze.pl
2015-07-16 16:48 autor odpowiedzi: smiling
2015-09-20 16:30 autor odpowiedzi: smiling
składniki śmietana 250 mil 18%, Majonez ½ ilości śmietany czyli 125 ml, 3 ząbki czosnku można dać więcej, sól i pieprz do smaku.
Śmietanę wlewamy do miski , dodajemy majonez, czosnek, mieszamy dodajemy sól i pieprz i próbujemy czy czegoś nie brakuje – najlepiej odstawić na 20 min do lodówki pozdrawiam
2015-09-24 12:11 autor odpowiedzi: Eska1954
Dodano 2011-07-27 20:25 przez glicynia
Moja rodzina uwielbia sos czosnkowy na bazie majonezu i śmietany. Niestety, jak wszyscy wiemy nie jest on najzdrowszy. Szukam alternatywy - ale odpada sos na jogurcie - nie smakuje im. jak przygotować w miarę lekki ale jednocześnie "aksamitny" sos czosnkowy?
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02