2014-01-29 20:29 autor odpowiedzi: Kormoran
2014-01-29 20:45 autor odpowiedzi: Izabelka.p25
Składniki:
2dkg rydzów
pieprz
10dkg cebuli
liść bobkowy
ziele angielskie
sól
Wybrać największe rydze. Oczyścić nożem, odciąć trzony. Pokroić rydze w talarki. Grzyby układać warstwami w słoju, przysypując solą i przyprawami. Przycisnąć czymś co je obciąży np. krążkiem drewnianym. Gdy wydzielą sok i opadną nałożyć kolejną warstwę i postępować w ten sam sposób. Gdy słoik będzie pełny, zakryć go i wynieść do np.komórki.
bacha52 skomentował/a odpowiedź 2014-01-29 21:58
2 dkg rydzy plus 10 dkg cebuli? co z tego wyjdzie?nie wystarczy na jedną warstwę.Przy przeklejaniu może należy przeczytać?Za taki przepis dziękuję.
2014-01-30 16:15 autor odpowiedzi: Asiaczek31
2014-02-22 18:31 autor odpowiedzi: vandi
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02