Co prawda w sklepach są dostępne specjalnie przygotowane ziarna kukurydzy do przygotowania popcornu w mikrofalówce, czy jednak ktoś z Was próbował zrobić popcorn w mikrofali z takich normalnych ziaren, które są sprzedawane do przygotowania na patelni?
Myśle że było by to dużo wygodniejsze, bo możemy zrobić sobie wtedy tyle popcornu, ile akurat potrzebujemy, a nie od razu całą porcję, no i oczywiście tańsze. A gdyby jeszcze dało się bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością, to już w ogóle super...
2011-07-28 14:17 autor odpowiedzi: Ewunia
2013-11-14 17:02 autor odpowiedzi: gajmar
2014-03-24 17:09 autor odpowiedzi: smiling
Dodano 2010-08-21 14:38 przez BeataSz
Kupiłam właśnie piękne kolby kukurydzy. Jak je ugotować, aby kukurydza była smaczna i miękka?
Dodano 2015-02-25 14:32 przez janka54
Wie ktoś z Was jak zrobic w domu karmelowy popcorn?
Dodano 2011-07-01 16:54 przez Ida Marzec
jak zrobić, by pieczarki w gotowaniu pozostały białe?
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02