Proszę o wypróbowane przepisy na szybkie przekąski (na słono lub ostro) pasujące do piwa.
2013-11-14 17:46 autor odpowiedzi: dabb
Deska różnych serów, kabanosy, pogryzki z ciasta fransuskiego, tzn:
opakowanie mrożonego ciasta francuskiegi, 5 dag ostrego sera żółtego, jajko. Ciasto rozwałkować grubość 0,5 cm, posmarować rozkłóconym jajem. Połwę placka posypać serem, przykryć drugą połową i lekko rozwałkować, by obie części się skleiły. Ciasto pokroić w cienkie paski, uformować dowolnie i piec w temp. 200-220 stopni, aż się zrumieni (6-7min).
Dp paluszków, krakersów oraz przegryzków można zrobić różne dipy, pomidorowy, serowo-orzechowe, itp. Możliwości jest dużo.
Z ciasta francuskiego można zrobić pierożki ze szpinakiem, fetą i czosnkiem.
Kulki serowe z orzechami, natką pietruszki. Starty ser zmieszać z masłem, uformować kuleczki i obtoczyć w panierce z natki pietruszki i orzechów włoskich.
2013-11-14 17:50 autor odpowiedzi: gajmar
2013-11-14 22:01 autor odpowiedzi: konto usunięte
2014-01-31 20:23 autor odpowiedzi: Izabelka.p25
Moją najczęstszą przekąską są zapiekanki grzane w piekarniku:
-kroje ser, szynkę w kostkę i robię kanapki, które wstawiam do nagrzanego piekarnika. Ser jest rozpuszczony a szyneczka chrupiąca - kocham te smak ;-)
-po zatym do piwa idealne są orzeszki ziemne.
-Czasami robię koreczki. Paprykę, ser żółty, boczek, ogórka i pomidory kroję w dosyć grubą kostki. Wszystko nadziewam na wykałaczki. Można dodać oliwki. Szybka i smaczna przekąska.
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02