2015-01-29 08:48 autor: antoni64
18 872 odsłon
Kategoria: Pozostałe dania
Jak zostaje ciasto z pierogów co można z niego zrobić? Moja żona często narobi go za dużo a potem wyrzuca albo wnuki sie bawią, stąd moje pytanie bo czasami za dużo tego ciasta wszędzie jak wnuki sie dopadną.
2015-01-29 09:14 autor odpowiedzi: Isabele
2015-01-29 09:39 autor odpowiedzi: angru46
2015-01-30 09:57 autor odpowiedzi: amniesia
Eska1954 skomentował/a odpowiedź 2015-02-01 19:15
Zawsze zamrażam resztkę ciasta,które wykorzystuję do zupy z kluskami.Nie wiem,czy ktoś z państwa taka zupkę gotuje,bo u mnie kto zje talerz,ten się zawsze domaga powtórki.Mama taka gotowała i ja zawsze mówiłam,że jest nie do podrobienia,teraz moje dzieci mówią to samo o mojej zupce.A więc przepis: "Na oko" do wody wrzucam kostke rosołową,jak się zagotuje dodaję ziemniaki w kostkę pokrojone,warzywa też kostkę,lub słupki,jak są już miękkie,kolej na kluseczki właśnie z rozmrożonego ciasta-rozwałkować,grubiej jak na makaron,pociąc w paski i kroić takie grubsze kluseczki.Dodać cebulkę usmażoną na oliwie,doprawiś magą,pieprzem,smakuje wybornie,polecam.
Dodano 2011-10-12 12:39 przez glicynia
Poproszę o przepis na naprawdę sprawdzone ciasto na pierogi. Ma się dać cienko wałkowac, dobrze kleić i nie rozpadać w gotowaniu. Niestety, dla mnie taki ideał jest nieosiągalny, choć próbowałam różnych kombinacji. Od czego tak naprawdę zależy elastyczność ciasta?
Dodano 2013-11-14 11:41 przez Jerzyna
Niedługo święta i czas lepienia uszek i pierogów w większej ilości. W sklepach widziałęm mąkę "Basia najlepsza do pierogów", czy ktos takiej używał i może polecić? Czy jest to zwykły chwyt reklamowy i mąka nie różni się od zwykłej?
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02