2014-01-20 18:11 autor: anatol61
15 306 odsłon
Kategoria: Medycyna naturalna i niekonwencjonalna
2014-01-20 18:29 autor odpowiedzi: bacha52
2014-01-20 19:17 autor odpowiedzi: Eska1954
Popieram przedmówczynię,jednak ja orzechy zalewam wódką,nie spirytusem
20 zielonych owoców orzecha włoskiego(najlepiej zebranych w połowie czerwca),zalać czystą białą wódką 40% w ilości jednego litra tak by owoce były całkowicie przykryte. Najlepiej użyć do tego dwulitrowego słoja ,wkładamy owoce orzecha zalewamy wódką,zakręcamy i odstawiamy na 14-30 dni na miejsce słoneczne np parapet
Po tym czasie wszystko przecedzić przelać do mniejszych butelek i przechowywać w chłodnym zaciemnionym miejscu. W przypadku problemów żołądkowych łyżeczkę nalewki wlać do filiżanki kawy zbożowej i wypić. Przy dużych zatruciach osoba dorosła może śmiało wypić 50 gram nie rozcieńczonej nalewki która w bardzo krótkim czasie przynosi ulgę.
2014-01-20 19:20 autor odpowiedzi: Eska1954
2014-03-28 00:27 autor odpowiedzi: smiling
2014-04-08 10:00 autor odpowiedzi: Wiechu47
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA