Porady - pytania i odpowiedzi

2013-11-09 22:25 autor: konto usunięte

6 841 odsłon

Co zrobić z musu truskawkowego?

Czy ktoś zna przepis na deser z zastosowaniem mrożonych zmiksowanych tryuskawek?

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2013-11-10 00:16 autor odpowiedzi: dzidkaht

    Ja wykorzystuję mus truskawkowy przez cały rok - robie go w sezonie i zamrażam w małych butelkach po wodzie mineralnej. Możemy go wykorzystywać do koktajli, lodów, budyni, kremów i mas do ciast, do naleśników, ryżu, makaranu itp. Ja uwielbiam racuchy robione na drożdzach i polane musem, a także dodanie go do serków.

    Oceń odpowiedź 0 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-10 08:57 autor odpowiedzi: dabb

    Pyszny jest mus truskawkowy z marcarpone. Często wykorzystuję jako polewę do naleśników?

    Oceń odpowiedź 0 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-10 16:47 autor odpowiedzi: lachu61

    Dodane do kefiru czy maslanki dodaja smaku , wspaniale smakuja i ułatwiaja trawienie...Smacznego

    Oceń odpowiedź 0 2

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-31 18:06 autor odpowiedzi: dzidek49

    Stosuję mus truskawkowy do polewania klusków na parze oraz naleśników.

    Oceń odpowiedź 3 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-31 19:33 autor odpowiedzi: Izabelka.p25

    Mus truskawkowy świetnie nadaje się do ciasta, tortu, naleśników i wielu deserów.

    Oto przpis na włoski deser Pana Cotta z musem truskawkowym:

    -250ml śmietany kremówki

    -250 ml mleka

    -laska wanilii

    -60g cukru

    -2 łyżeczki żelatyny

    -3 łyżki wody

    -250 g truskawek

    PRZYGOTOWANIE:

    Łączymy żelatynę z zimną wodą i odstawiamy na chwilę. Do garnka wlewamy mleko i śmietanę, ziarenka wanilii i cukier. Gotujemy, aż cukier się rozpuści. Gotujemy wino i pozagotowaniu zdejmujemy z kuchenki. Dodajemy żelatynę i mieszamy. Wylewamy zawartość do naczynek. Czekamy, aż się schłodzi a następnie wstawaiamy do lodówki na 2-3 godziny. 

    Truskawki miksujemy i podajemy na wierzch deseru.

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-12 20:25 autor odpowiedzi: LECHO

    Mus truskawkowy- niezastąpiony dodatekdo gofrów, naleśników, pierogów, lodów, kisieli owocowych, budyniu, a nawet na kanapkę.

    Oceń odpowiedź 1 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-12 20:31 autor odpowiedzi: anatol61

    Pomieszać z galaretką i zrobić deser z dodatkiem bitej śmietany.

    Oceń odpowiedź 1 2

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-25 10:51 autor odpowiedzi: smiling

    dodać do kefiru czy jogurtu a można wykorzystać je do lodów

    Oceń odpowiedź 0 1

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

  • Dodano 2013-11-13 18:57 przez konto usunięte

    Jak zamrozić koper?

    Jak zabezpieczyć koper do zamrożenia, żeby potem cała szuflada zamrażarki nie pachniała koprem?

    kategoria: Przetwory

  • Dodano 2012-05-20 13:54 przez jesien21

    Truskawki pnące / zwisające

    Podobno pięknie owocują, mozna sadzić przez cały sezon, również w pojemnikach na balkonie i w ogóle są super. Ja mam pytanko - czy sa mrozoodporne? To znaczy czy komuś się w tych pojemnikach udało przechować je przez zimę. Truskawki z własnego balkonu to kusząca sprawa ale trochę się ich obawiam. Po...

    kategoria: Rośliny ogrodowe

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Desery

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Artykuły

Tematy

Poprzednie pytania