Proszę o przepis na prawdziwe kopytka,bo mi zawsze wychodzą bardziej kluski śląskie.
2014-04-06 12:55 autor odpowiedzi: Turka
Camila skomentował/a odpowiedź 2015-05-15 20:37
prawdziwe kopytka pozdrawiam
2014-04-06 13:40 autor odpowiedzi: Kolczyk2051
2014-04-06 19:37 autor odpowiedzi: babciela
Sorry- do kopytek dodaje sie makę pszenna- czyli pierwszy przepis jest dobry, Do klusek śląskich dodaje się makę ziemniaczą.
Natomiast przepis z serem to przepis na tzw pierogi leniwe, tylko ja dodaje żołtka i ubita pianę. Podaje z cukrem i polane masełkiem
2014-04-06 20:09 autor odpowiedzi: angru46
2015-07-11 01:06 autor odpowiedzi: smiling
Do ziemniaków dodaj łyżkę masła i mleko, wszystko bardzo starannie ugnieć. Następnie dodaj oba rodzaje mąki ( zostaw 5 dag mąki pszennej do podsypywania), wsyp przyprawę typu wegeta i trochę pieprzu. Wyrób ciasto, w razie potrzeby wlej wodę, podziel na 2-3 porcje. Z każdej utocz na podsypanie mąką stolnicy rulonik o średnicy 1cm , pokrój go w skośne romby. Wrzuć do wrzątku z łyżką soli. Gotuj 2 min do wypłynięcia. wyjmij łyżką cedzakową. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju z drugą łyżką masła. Podawaj okraszone tłuszczem ze zrumienioną cebulką. Dobre są także polane śmietaną. Smacznego !
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02