Porady - pytania i odpowiedzi

2013-11-14 11:45 autor: Jerzyna

42 299 odsłon

Co zrobić z ziemniakami, które zostają z obiadu?

Nie lubię wyrzucać jedzenia, u nas w domu to jest tak, że ja gotuję, ponieważ to lubię, niestety nigdy nie udaje mi się "wymierzyć" odpowiedniej porcji obranych ziemniaków na nasz obiad i zawsze  zostają. Co mogę zrobic z takich ziemniaków żeby się nie marnowały?

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI (pokaż wszystkie )

  • 2014-02-23 14:38 autor odpowiedzi: smiling

    "paluchy" - pierogi leniwe

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-23 21:20 autor odpowiedzi: vandi

    Ja proponuje ,pozostałe ziemniaki  zmielić dodac sera bialego jajka cukier  i rodzynki  troche masła utrzeć i upiec sernik bardzo dobry na ciepło

    Oceń odpowiedź 0 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-25 08:44 autor odpowiedzi: Wiechu47

    Na patelni rozgrzewam 2,3łyżki oleju i na  gorący tłuszcz wykładam ziemniaki.Zmniejszam gaz(kiedyś stawiało sie na płycie kuchennej,efekt i smak był lepszy)i dosyć długo,ok.pół godziny ziemniaczki sie przypiekają(bez mieszania).Kiedy widać,że spód jest przypieczony,wykładam na talerz tą chrupiącą stroną na wierzch.Zajadam z maślanką,pycha.

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-25 08:46 autor odpowiedzi: Wiechu47

    Na patelni rozgrzewam 2,3łyżki oleju i na  gorący tłuszcz wykładam ziemniaki.Zmniejszam gaz(kiedyś stawiało sie na płycie kuchennej,efekt i smak był lepszy)i dosyć długo,ok.pół godziny ziemniaczki sie przypiekają(bez mieszania).Kiedy widać,że spód jest przypieczony,wykładam na talerz tą chrupiącą stroną na wierzch.Zajadam z maślanką,pycha.

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-25 08:49 autor odpowiedzi: Wiechu47

    Na patelni rozgrzewam 2,3łyżki oleju i na  gorący tłuszcz wykładam ziemniaki.Zmniejszam gaz(kiedyś stawiało sie na płycie kuchennej,efekt i smak był lepszy)i dosyć długo,ok.pół godziny ziemniaczki sie przypiekają(bez mieszania).Kiedy widać,że spód jest przypieczony,wykładam na talerz tą chrupiącą stroną na wierzch.Zajadam z maślanką,pycha.

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

Strony: 1 2

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Dania główne

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Artykuły

Tematy

Poprzednie pytania