Przydatność porady:
100 na 100,
liczba opinii:
3
-
2013-11-15 21:31
autor odpowiedzi: dabb
Krem karaibski - 250 gr. sera mascarpone100 gr. białej czekolady 250 ml. śmietany kremówki 30%3-4 łyżki wiórek kokosowych1 puszka ananasa w kawałkach ( można wymieszać z kremem lub ułożyć na cieście i przykryć kremem) Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłą połączyć za pomocą łyżki z serem mascarpone i wiórkami.Zimną śmietanę ubić na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem, wmieszać ją delikatnymi ruchami szpatułki do masy czekoladowej. Wstawić do lodówki.Przełożyć kremem zimne ciasto.
Ostrzegam masa jest pyszna ale i słodka :) Można pominąć ananasa.
-
2014-01-23 13:50
autor odpowiedzi: bacha52
Spróbuj tego przepisu moje wnuczki za tym przepadająkrem z bitą śmietanąIlość porcji: na przełożenie dużego tortu 22-23 cm średnicySkładniki400 g śmietany kremówki1 szklanka cukru pudru2 łyżeczki cukru z waniliąok. 250 g serka mascarponeMoje poradydo ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna!jeśli podczas ubijania śmietana się zwarzy to schowajcie ją na chwilę do lodówki lub zamrażarki by ją mocno schłodzić i dalej ubijcie, możecie też dodać łyżkę mleka
-
2014-02-23 22:28
autor odpowiedzi: smiling
masa śmietanowa : 1/2 l schłodzonej śmietany kremówki , cukier,śmietanfix, ubijam mikserem i mam
Zobacz także
ZOBACZ PODOBNE PYTANIA
-
Dodano 2011-09-26 21:09
przez jesien21
Jak w tytule - biszkopt jasny, na tort, a więc do przełożenia kremem. Bardzo proszę o sprawdzone i niezbyt skomplikowane przepisy.
kategoria: Ciasta
-
Dodano 2014-01-15 07:53
przez ela444444
szukam dość łatwego przepisu na tort urodzinowy - jaki polecacie?
kategoria: Ciasta
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje
dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania
zamieszczanych porad.