Niedługo święta i czas lepienia uszek i pierogów w większej ilości. W sklepach widziałęm mąkę "Basia najlepsza do pierogów", czy ktos takiej używał i może polecić? Czy jest to zwykły chwyt reklamowy i mąka nie różni się od zwykłej?
[ porady z tej kategorii ]
Przydatność porady:
80 na 100,
liczba opinii:
5
-
2013-11-14 12:41
autor odpowiedzi: janina_wol
Basia jest tak samo dobra jak inne mąki, jak już ma się jakąś sprawdzoną to trzeba się jej trzymać
-
2013-11-14 13:44
autor odpowiedzi: gajmar
-
2013-11-14 15:12
autor odpowiedzi: konto usunięte
To jest chwyt marketingowy. Równie dobra jest Lubella. A i z Biedronki tortowa jest dobra i dużo tańsza.
-
2013-11-14 18:24
autor odpowiedzi: dabb
Też myślę, że to tylko trik handlowy.
-
2013-11-15 09:50
autor odpowiedzi: gagah
Korzystałam z niej już wiele razy do moich pierogów i wychodzą b.dobre, ciasto dobrze się lepi, są białe. Po tej z biedronki wychodzą szare, używałam też Basi czerwonej, chyba typ 405
-
2014-01-14 15:23
autor odpowiedzi: ela444444
Moją ulubioną jest mąka babuni z Biedronki .Robię z niej pierogi , pieke ciasta i jestem zadowolona . Koszt 1 kg to około 1.40 zł
-
2014-01-23 14:03
autor odpowiedzi: bacha52
moim zdaniem przereklamowana
-
2014-01-29 10:00
autor odpowiedzi: Kormoran
Z moich doświadczeń wynika że to co jest reklamowane musi być droższe(cena powiększona o koszt reklamy).W przypadku mąki Basia cena nie idzie w parze z jakością.Tak ogólnie to istotny jest Typ mąki jakiej używamy do pierogów i własne preferencje.
-
2014-01-31 11:05
autor odpowiedzi: smiling
Czy mąka basia jest dobra zapene tak ,nigdy się nad tym nie zastanawiałem ,zawsze używałem ze smokiem lecz robię z takiej jaką mam i też jest dobra a robię w/g tego przepisu jak zamieściłem w odpowiedzi na przepis na pierogi przepis jest sprawdzony a ciasto wychodzi mięciutkie
-
2014-03-24 20:16
autor odpowiedzi: vandi
maka do pierogów powinna byc biała 550 nie koniecznie basia, tortowa jest za sypka
-
2014-03-27 22:18
autor odpowiedzi: smiling
-
2014-03-30 12:36
autor odpowiedzi: Wiechu47
U mnie używa się mąki Dzierżoniowskiej typ500 w ramach lokalnego patriotyzmu,nie ustepuje w niczym Basi.
Zobacz także
ZOBACZ PODOBNE PYTANIA
-
Dodano 2015-01-29 08:48
przez antoni64
Jak zostaje ciasto z pierogów co można z niego zrobić? Moja żona często narobi go za dużo a potem wyrzuca albo wnuki sie bawią, stąd moje pytanie bo czasami za dużo tego ciasta wszędzie jak wnuki sie dopadną.
kategoria: Pozostałe dania
-
Dodano 2011-10-12 12:39
przez glicynia
Poproszę o przepis na naprawdę sprawdzone ciasto na pierogi. Ma się dać cienko wałkowac, dobrze kleić i nie rozpadać w gotowaniu. Niestety, dla mnie taki ideał jest nieosiągalny, choć próbowałam różnych kombinacji. Od czego tak naprawdę zależy elastyczność ciasta?
kategoria: Dania główne
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje
dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania
zamieszczanych porad.