2013-11-13 22:28 autor odpowiedzi: konto usunięte
Przepis, z którego korzystam nigdy mnie nie zawiódł:
6 dużych jaj
18,5 dkg mąki tortowej
3,5 dkg mąki ziemniaczanej
20 dkg cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem. Białka ubić,pod koniec z cukrem. Żółtka ubić lekko osobno, dodać do białek, wymieszać łyżką, do tego dodawać mąkę prcjami i lekko wymieszać łyżką. Zarówno do białek jak i do żółtek dodać szczyptę soli. Piekę w 160 st. do zrumienienia[suchego patyczka].
Dodano 2011-09-26 21:09 przez jesien21
Jak w tytule - biszkopt jasny, na tort, a więc do przełożenia kremem. Bardzo proszę o sprawdzone i niezbyt skomplikowane przepisy.
Dodano 2014-03-24 10:23 przez barbarossa
Nie chcę alkoholem, zatem zastanawiam się, czy można czymś innym i czy efekt będzie podobny?
Dodano 2013-11-07 10:30 przez krystyna65
Chciałabym zrobić tęczowe ciasto, niestety nie wiem gdzie kupić barwniki spożywcze. Czy ktoś wie gdzie znajdę takie barwniki? Albo chociaż jak wyglądają...
Dodano 2014-01-14 19:14 przez Izabelka.p25
Możecie polecić sprawdzony przepis na biszkopy, który jest wysoki i nie opada.
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.
REKLAMA
Kuchcik
2012-04-01 13:21
Kuchcik
2011-09-19 00:02